Belize

Belize is voor velen een onbekende bestemming gelegen in Centraal-Amerika aan de Caribische kant. Belize heeft voor elke type reiziger wel iets te bieden: een waanzinnige blauwe zee met de meest fantastische duikplekken van de Caraïben, indrukwekkende Maya ruines en een ongerept regenwoud. Een van de beroemde duikspots is de Blue Hole. Het grootste Barrier reef in de westelijke hemisfeer zorgt ervoor dat Belize als één van de 7 onderwater wonderen wordt gerangschikt.

Hoofstad

De hoofdstad van Belize is Belmopan.

Locatie

Belize is gelegen op het schiereiland Yucatán aan de oostkust van Midden-Amerika. De totale oppervlakte van Belize bedraagt 22.965 km2 met een inwonersaantal van 321.115.


Taal

De officiële taal is Engels, maar de talen die ook voorkomen zijn Creools Engels, Spaans en minderheidstalen.

Munteenheid

In Belize wordt betaald met de Belizaanse dollar (BZD). 1 euro is ongeveer 2.64 Belizaanse dollar. Voor de actuele wisselkoers kunt u op internet kijken.

Elektriciteit

In Belize is de netspanning 110 / 220 volt.

Reisdocumenten

U hebt een paspoort nodig dat minimaal nog 6 maanden geldig is bij aankomst in Belize. Een visum is niet vereist bij een toeristisch bezoek van maximaal 1 maand (eenmalige reis). Verlenging van uw verblijf kunt u aanvragen bij de immigratiedienst in Belize op het vliegveld.

Tijdsverschil

In de winter is het in Belize 7 uur vroeger dan in Nederland. In onze zomertijd, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het 8 uur vroeger.

Apotheek

Inentingen zijn niet verplicht voor Belize. Wel worden een DTP-vaccinatie en bescherming tegen hepatitis A aanbevolen. Als u voor aankomst in Belize een gebied hebt bezocht waar gele koorts heerst, is een vaccinatiebewijs van ten minste 10 dagen oud verplicht. In heel Belize komt malaria voor. Voor meer informatie neemt u dan contact op met de plaatselijke GGD.

ISO-Nummers van Belize

BZ, BLZ

Landtelefoonnummer van Belize

+501

Regio's
Plaatsen
Onze Partners

Ambergris
Kuststreek
San pedro
Belize city